Vis alltid denne fanen
Tittelnr
0022791
Tittel
Rest : hvordan utnytte råvarene, bekjempe matsvinn og spise som en konge
Forfatter
Ruud, Øystein (forfatter)
Medvirkende
Broch, Stian (pht)
Øien, Jimmy (forfatter)
Språk
bokmål
Utgitt
Oslo : Kagge forlag , [2021]
Omfang
213 sider : illustrasjoner i farger
Opplysninger
Matsvinn er en stor utfordring. I Norge kastes omtrent en tredjedel av all mat ifølge den offisielle statistikken, og da er ikke den maten som aldri kommer frem til industri, butikk og forbruker medregnet. På Restaurant Rest i Oslo har man snudd dette på hodet. Her blir hver lille del av råvaren utnyttet til det fulle. Denne filosofien formidler Jimmy Øien videre i kokeboken Rest. Her får man tips om hva man kan gjøre med overmodne bananer og bløte tomater, og hvordan hele fisken blir til smaklige måltider. Boken inneholder også en rekke råd om tilberedning- og konserveringsmetoder som fermentering, sylting, safting, speking og konfitering. Omtalen er utarbeidet av BS.
Emner
Restemat (matlaging)
Sjanger
Kokebøker
Dewey
641.552
Nettressurser
aja.bs.no (image/jpeg) . - aja.bs.no (image/jpeg)
ISBN
9788248926467 (innbundet) : Nkr 449.00
Hylleplass
q 641.5 Ø