Vi skriver 1986, det er regjeringskrise i Norge og i Tsjernobyl har en atomreaktor eksplodert. Syvert Løyning kommer hjem fra militæret. Han vet ikke hva han vil gjøre videre, og livet fortsetter som før med fotball, musikk og kvelder på byen. Da han begynner å få gjentagende drømmer om faren, bestemmer han seg for å undersøke mer om farens liv. Sporene leder han til Sovjetunionen. Russland, 2017. Den talentfulle og ambisiøse biologen Alevtina Kotov føler at livet har gått i stå. Hun tenker tilbake til studietiden, og på forholdet til faren. Vi treffer også hennes beste venn, Vasilisa Braonov, en poet som skriver på en bok om troen på eller håpet om evig liv. «Ulvene fra evighetens skog» er en frittstående fortsettelse av «Morgenstjernen». Omtalen er utarbeidet av BS.
«Ulvene fra evighetens skog» er en frittstående fortsettelse av fjorårets roman «Morgenstjernen».
«Ulvene fra evighetens skog» åpner i 1986. Det er regjeringskrise i Norge, og en atomreaktor langt borte i Tsjernobyl har eksplodert. Syvert Løyning, en ung mann på tyve år, vender hjem fra militæret til sin mor og bror i huset deres utenfor en større by på Sørlandet. En natt drømmer han om sin døde far. Det er som om faren vil ham noe. Men hva? Han begynner å undersøke det som ligger igjen etter faren. Sporene leder til Sovjetunionen.
Romanens andre del foregår i Russland i vår tid. Vi møter biologen Alevtina som en helg drar til Samara sammen med sin sønn for å feire farens åttiårsdag. Som ung stilte Alevtina de helt store spørsmålene, som hvor livet kommer fra og hva det egentlig er. Disse dagene har hun mer enn nok med sitt eget liv - forholdet til sønnen, og til faren, som hun alltid har vært nært knyttet til. Vi møter også hennes venninne Vasilisa, en poet som skriver en bok om et særegent og gammelt trekk ved den russiske kulturen: troen på evig liv.
«Ulvene fra evighetens skog» er en suggestiv og dypt engasjerende roman som utvider utforskningen av den tiltakende apokalyptiske situasjonen som ble beskrevet i Karl Ove Knausgårds forrige roman, «Morgenstjernen».