Mellom tang og tare langs norskekysten finnes et skalldyrbord av delikatesser. Det beste er at ingrediensene ikke koster noe som helst, bare litt tid og innsats. Denne boken tar sikte på å gi en oversikt over spiselige dyr og planter som finnes ved og i havet: strandvekster, tang, fisk og skalldyr. Her finnes også mer enn 70 oppskrifter på retter med inspirasjon fra Østen, Middelhavstraktene og Norden. Omtalen er utarbeidet av BS.
Med havet og fjæra som spiskammer. Havet og norskekysten byr på uendelig mange delikatesser. De er helt gratis. Du må bare oppdage dem, så kan du sanke og fange mat til de mest utsøkte måltider, med et minimum av utstyr. Denne boka gir en oversikt over spiselige planter og dyr som du finner i og ved havet. Planter i strandsonen, skjell, krabber, snegler, tang og tare i fjæra, og fisk i havet. Strandplanter er fine å bruke som krydder og smakstilsetning i salater, og som tilbehør til og ingrediens i fiske- og skalldyrretter. Tang og tare er ikke bare næringsrikt, det er også smakfullt og godt. Fisk, skalldyr og skjell kan med fordel utgjøre en større andel av kosten vår, og forfatteren viser fram det store mangfoldet vi finner nær oss og de utallige måtene vi kan tilberede det på. Boka inneholder over 70 lekre oppskrifter basert på strandplanter og sjømat, med inspirasjon både fra Østen, Middelhavslandene og Norden.